3 februari 2011

Göran Persson lite överoptimistisk?

Idag gjorde Göran Persson en "kort comeback" i rampljuset som inledningstalare på en facklig konferens. Han talade om hur Socialdemokraterna skall utforma politiken, och i synnerhet om vuxenutbildning och klimat. Han sa även, något överoptimistiskt (!!!), att han tror, att med rätt politik, kan Socialdemokraterna vara lika stora som Moderaterna igen vid årsskiftet.

Glädjeropen dånade med en gång. Göran Persson, kom tillbaka! Ge stabilitet åt Socialdemokraterna! Vi behöver dig! Och så vidare, och så vidare. Det kändes nästan som Mubarakanhängarna i Egypten som prompt vägrar släppa taget om Mubarak, trots att förtroendet för människan har sjunkit lavinartat och att hans politik var förstörande för landet.

Jag tror dessutom att Göran Persson har fel. Socialdemokraterna kommer inte bli lika stora som Moderaterna igen innan årsskiftet. Det är absolut överoptimistiskt att tro. Alliansregeringen har tagit sig igenom en enorm ekonomisk kris med bravur, och är på kraftig uppgång igen, till skillnad från många andra länder. Vänstermänniskor argumenterar att "det är fortfarande dåligt, folk har det fattigt". Det är det väl ingen som förnekar. Dessa tycks glömma bort att vi precis har kommit ut ur den ekonomiska krisen, och att det tar tid att reparera alla skador.

Vad som skulle få folket att inse något annat kan jag inte förstå. Det enda sättet som jag tror att Socialdemokraterna skulle bli lika stora som Moderaterna igen på är om en ny ekonomisk kris inträffar. Om det är det som Göran Persson inombords går och hoppas på så känns det nog ganska skönt om vi slipper honom som partiledare.

2 kommentarer:

  1. -omg, sverige har as-stark ekonomi!
    - jaha? Men vad innebär det?
    -Att vi har låg arbetslöshet såklart!
    -tips: nää!
    -Men fattigdomen då, den är väl ändå väck?
    - tyvärr ...
    - Snart säger du väl att klyftorna har ökat också!
    - ...

    kapitel 2 i "Vad ska vi sälja vid nästa kris?"

    SvaraRadera
  2. (person 1 röstar ärkeblått!)

    SvaraRadera