27 februari 2011

Valanalys de moi

I torsdags lyssnade jag på en bra föreläsning av Annie Johansson om den valanalys hon har lett efter riksdagsvalet förra året, som väl inte direkt slutade som vi centerpartister hade tänkt oss. Hon tog upp flera punkter, såsom att vi har en otydlig politik, att vi inte för en tillräckligt bred politik som alla kan ta till sig och att vi kanske inte riktigt själva är överens om vad vi står för, och så vidare; allt finns publicerat i ett över femtio sidor långt dokument.

Det var mycket intressant att lyssna, och många av de som var med och lyssnade hade intressanta synpunkter. Jag reagerade dock på en sak. Man menade att vår politik inte var tillräckligt tydlig. Jag håller inte med - politiken är tydlig när man läser igenom vårt program. Det är vi själva som inte är tillräckligt tydliga, och som inte lyckas nå ut med vår politik. Vi måste satsa på att få andra att förstå det väsentliga i vår politik.

Centerpartiet tror på individen. Inte på att det finns någon som är smartare än den. Det genomsyrar vad vi än tycker. Om vi lyckas få fram det kommer siffrorna öka lavinartat. Annars är det inte centerpartiet som har problem, utan svenska folket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar